Back to All Events

Josef Moník, Povodeň

  • Café Fra Šafaříkova 15 Praha Česko (map)

Úvod Ladislav Šerý

Leoš Janáček. Jméno skladatele zřejmě zaujalo. „Jenůfa… To znám. Atonický gangsta rap. Vesničani, vražda dítěte. Ráda si ji poslechnu. Tady se hraje všechno, Flying Steps tancují na Dobře temperovaný klavír. Ale teď musíme do studia,“ obrátila se k rapperovi. „Lady s tebou chce mluvit. Zůstane ta verze s tebou.“

Opulentní burleska nás zavede zpět do času povodní, gründerského kapitalismu s českou tváří či beztvárné komunity bývalých disidentů-čerpačů. Podíváme se též do Ameriky a zažijeme spoustu úchvatných dobrodružství.

Josef Moník (1952) překládal beatniky a svatého Augustina. Samostatné prózy: Neser bohy (Paseka 2004), romány Psi bez rodokmenu (Paseka 2008), Schweik It Easy (Argo 2011) a povídková sbírka Prostitutky (Prostor 2013). Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy a pracoval jako nakladatelský právník. Posléze dálkově vystudoval estetiku na Filozofické fakultě UK. Živí se jako tlumočník a překladatel. Je bratrem německy píšící předčasně zesnulé spisovatelky Libuše Moníkové.

 
2019 02 12 Josef Moník
 
Later Event: 19 February
Open Fra sedmý díl