Back to All Events

Tomáš Hučko (SK) & Ondřej Škrabal, Spíše živého a žertovného charakteru

  • Café Fra 15 Šafaříkova Vinohrady, Hlavní město Praha, 120 00 Czech Republic (map)

Slovenský spisovatel a publicista Tomáš Hučko čte ze své právě vydané novely Chaconna. Spisovatel a divadelní režisér Ondřej Škrabal představuje knihu Návody k inscenaci, která vychází na podzim 2018. 

Novela Tomáše Hučka Chaconna je pojmenována podle hudební formy odvozené od latinskoamerického tance. Hrdiny příběhu jsou skladatelé Johann Sebastian a Ludwig von, kteří se živí skládáním hudby k pornofilmům.

Tomáš Hučko je prozaik, recenzent, překladatel; pravidelný přispěvatel čtrnáctideníku A2. Je také šéfredaktorem „angažovaného mesačníku“ Kapitál. 
 
Návody k inscenaci Ondřeje Škrabala jsou texty na pomezí poezie a divadla. Podstatou návodů, příkazů, nácviků, ale i zákazů, scénických poznámek či platných pravidel, je jejich formální a někdy i logická nerealizovatelnost. Jsou však určeny k divadelnímu upotřebení kdykoli a kdekoli.

Ondřej Škrabal je divadelní režisér, šéfredaktor Psího vína, dramatik a příležitostný překladatel. Externě pracuje pro ČRo Vltava. Je vítězem Ceny Maxe Broda. V roce 2016 založil Studio Rote, které má za cíl propojovat divadlo se současnou literaturou, hudbou i performance.

Čtení je součástí projektu literarnyklub.sk a spoluorganizuje jej OZ literarnyklub.sk, LIC (Literárne informačné centrum) a z veřejných zdrojů akci podpořil Fond na podporu umenia.

 
 
2018 04 10 Hučko Škrabal